dinsdag 25 augustus 2015

MARKETING

Duidelijk leren en kunnen communiceren met elkaar is een secundaire levensbehoefte die belangrijk is om jou en ik of jij met de buren te verbinden. 

<img scr"logo-roken-toegestaan.jpg" alt "logo-roken-toegestaan">
dubbele communicatie

 

 

Communicatie is al heel erg lang terug te voeren. In de geschiedenis is hier veel over geruzied. Communicatie is dus ook een soort van handelen om wat dan ook voor elkaar te krijgen.

Geschiedenis
Zoals op de afbeelding is roken een gelegenheid van oudsher om te communiceren. 

  De indianen gebruikten deze vorm of eigenlijk dit middel om bij elkaar te komen en door middelen te gebruiken ontstond der door aanwijzingen. Dit van voorwerpen aanwijzen en daarop een toon of meerdere tonen bij een voorwerp te laten horen en deze door iedereen aanwezig te laten herhalen en op te schrijven als bijvoorbeeld een tekening of symbolen.  
<img scr" Vissersboten2)"alt"Vissersboten2)">
E.C.FOTOGRAAF © 2015


Die zodoende dus door iedereen uit de omgeving bekende tonen, tekeningen en symbolen een communicatie vorm die overal in die omgeving hetzelfde werd gebruikt en laten horen door oefening en doorgeven van vader op zoon.

Zo ging dit overal op de wereld, later per vervoer over zee, en land, en door de lucht.maar verschillen in opmaak en de stijl van communicatie verschilde zo wel. Dit werd langzaam omgevormd door ontmoetingen naar een universele taal.De 17e eeuw is de eerste bekende eeuw van media in geschriften om media te maken was veel tijd nodig.

Heden
Heden kennen wij een aantal universele talen: Engels, Frans, Russisch,Arabisch en nog een paar minder gebruikte of verder weg uit onze omgeving zoals Japans, Chinees, etc,

 Prioriteit 2 dus. Als eerste komt de primaire behoefte eten, slapen, en in leven blijven. Die zijn 1e, en als dat niet lukt gaat het leven snel ophouden. Dus erg Belangrijk,  heel erg belangrijk..!!!



 BIJVOORBEELD: mensen onder elkaar die praten. Die gebruiken dezelfde taal  in een onzichtbare omgrensde regio of gebonden stuk land die door verschillende gecommuniceerde mogelijkheden duidelijk gemaakt en dat communiceren kun je vertalen naar een overeenkomst op papier. Na een communicatie middel oorlog is deze afspraak tot stand gekomen.. Op papier en via boeken of media is niet altijd zo goed alles opgeschreven. Dit veroorzaakt ruis en onduidelijkheden.

Wie schrijft die Blijft is misschien nog wel belangrijker dan wat er ook van voorbeelden zijn om communicatie te beschrijven. 
<img scr: "P1110690 (2).jpg"alt "vogel post">

Hybride media 

Is tegenwoordig de combinatie van internet en met meerdere personen tegelijk communiceren. En iedere gebruiker krijgt uit zijn werk op het net op zijn individuele laptop of andere vorm van apparaat een User-generated content, letterlijk gebruiker-gegenereerde inhoud,

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten